Συντηρώντας αεροσκάφη που έγραψαν Ιστορία – Συνέντευξη με τον Ιωάννη Μυλωνά

WW2, WW2 in Greece

By Pierre Kosmidis

Φωτογραφίες: Iωάννης Μυλωνάς

& Πιερ Κοσμίδης/www.ww2wrecks.com 

 1

Διαβάστε επίσης:

1/ Hellenic Air Force Museum – The wings of history (click to read the story) 

F-104-163

2/ The rare warbirds of the Hellenic Air Force Museum (click to read the story)

IMG_4050

Στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Δεκελείας (Τατόι) φιλοξενούνται μερικά μοναδικά παγκοσμίως εκθέματα, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανελκύσθησαν από τους ελληνικούς βυθούς.

Το www.ww2wrecks.com  απευθύνθηκε στον κ. Ιωάννη Μυλωνά, μηχανικό αεροσκαφών (μόνιμο υπάλληλο ΥΠΕΘΑ), με 25ετή εμπειρία στα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού ως μηχανικός στις επιθεωρήσεις των Ελικοπτέρων και τα μισά από αυτά ως Engines QC/TC Inspector (Τεχνικός Επιθεωρητής Ποιοτικού Έλεγχου και Αεροκινητήρων στο συνεργείο Αεροκινητήρων) στην Πάχη Μεγάρων.

T-33A Sn 53-5029_10.10.2012

Σήμερα στα 60 του ο κ. Ιωάννης Μυλωνάς είναι πλέον κοντά στο τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, όχι όμως στο τέλος της έρευνάς του για τα αεροσκάφη της Π.Α. Στόχος του είναι να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Αεροσκάφη της Ελληνικής Αεροπορίας από το 1912 έως Σήμερα».

IMG_4559

“Μιας Αεροπορίας που έχει γράψει καταπληκτικές σελίδες ιστορίας στο πέρασμα του χρόνου και στην οποία οφείλουμε να διατηρούμε και να προβάλουμε ως φόρο τιμής για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους μέσα στα αεροσκάφη αυτά προκειμένου να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ. Μυλωνάς.

DSC_0717

Στο Μουσείο της Π.Α. ήλθε πρόσφατα (2009) με μετάθεση κατά συνέπεια δεν μπορεί να πει και πολλά για την δουλειά του Μουσείου κυρίως σε ό,τι αφορά στα εκθέματα που έχουν ανασυρθεί από την θάλασσα, καθόσον μετά το 2010-11 το Μουσείο έχει μια φθίνουσα πορεία ελλείψει πόρων και προσωπικού αν και διαθέτει στη συλλογή του μερικά πολύ αξιόλογα όσο και μοναδικά εκθέματα όπως το τμήμα πτέρυγας και τους κινητήρες του Blenheim που ανελκύστηκε από την Πρέσπα, το  Blenheim που ανελκύστηκε ανοιχτά του Ρεθύμνου, το Ju-52/3m που ανελκύστηκε από την Λέρο, το Ju-87 Stuka  που ανελκύστηκε από τη Ρόδο και τέλος το Ar-196 πολύ πρόσφατα από την περιοχή μεταξύ Νάξου-Ικαρίας.

Με εξαίρεση τα τρία πρώτα τα οποία έχουν υποστεί διαδικασία καθαρισμού τα τελευταία δυο και ειδικότερα το  Ar-196 παραμένουν ως έχουν με αποτέλεσμα να φθείρονται από τη διάβρωση.

main cover

“Για τις διαδικασίες καθαρισμού και συντήρησης των τριών πρώτων δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς δεν ήμουν στο Μουσείο και δεν έχω άμεση αντίληψη”, επισημαίνει ο κ. Μυλωνάς.

IMG_4070

“Από συζητήσεις ωστόσο με παλαιότερους συναδέλφους, το μεν  Blenheim του Ρεθύμνου καθαρίστηκε με τη μέθοδο της αμμοβολής. πράγμα το οποίο φαίνεται και στην υφή της επιφανείας του μετάλλου, ενώ στο  Ju-52/3m με χημικά”, συμπληρώνει ο κ. Μυλωνάς.

IMG_4059

Στο Μουσείο δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ειδικευμένο προσωπικό για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών και οι παραπάνω περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με εξωτερικούς συνεργάτες.

ΣΤΟΥΚΑ-ΣΤΗ-ΡΟΔΟ4

Για το αν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες αυτό είναι ένα ερωτηματικό καθώς δεν υπήρχε ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία στη Ελλάδα.

Πόσο δύσκολη είναι η συντήρηση ενός ιστορικού α/φ; Περιγράψτε τις ενέργειές σας όταν φτάσει στα χέρια σας ένα α/φ που ανελκύσθηκε από τη θάλασσα.

Ο βαθμός δυσκολίας στη συντήρηση ιστορικών αεροσκαφών ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του αεροσκάφους και το πώς αυτό έχει διασωθεί.

Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία και τις διαδικασίες που ακολουθούνται, το αεροσκάφος αμέσως μετά την ανέλκυσή του και το αρχικό πλύσιμο με γλυκό νερό τοποθετείται ολόκληρο (αν αυτό είναι δυνατόν) είτε λυμένο σε τμήματα εντός δεξαμενής με γλυκό νερό το οποίο αντικαθίσταται ανά εβδομάδα για τουλάχιστον έξι μήνες προκειμένου να γίνει πλήρης αφαλάτωση και να σταματήσει η διάβρωση.

IMG_4054

Εν συνεχεία γίνεται επεξεργασία με χημικά προκειμένου να αφαιρεθούν οι θαλάσσιοι μικροοργανισμοί αλλά και η ήδη συντελεσθείσα διάβρωση.

Με τη ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών το αεροσκάφος είναι έτοιμο να αξιολογηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασής του, στο βαθμό που ο φορέας ιδιοκτήτης το επιθυμεί (απλά στατικό έκθεμα ως ανευρέθη, στατικό με πλήρη αποκατάσταση ή ακόμη και πλόιμο)

DSC01679

Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα α/φ από τα εκατοντάδες που έχουν περάσει από τα χέρια σας, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Από τα παραπάνω λεχθέντα δεν είναι και πολλά τα αεροσκάφη του Μουσείου με τα όποια ασχολήθηκα ειδικευμένα και επισταμένα, όμως εκείνο το οποίο πραγματικά λατρεύω και υπήρξε και ο λόγος της απόφασής μου να μετακινηθώ στο Μουσείο είναι Spitfire.

HPIM0948.JPG
Ιωάννης Μυλωνάς: “Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους πάντοτε με συγκινούσε ιδιαιτέρως και ασφαλώς η ιδέα να ξανά δω αυτό το καταπληκτικό κομμάτι ιστορίας να βρίσκεται και πάλι στο φυσικό του  περιβάλλον μου δημιουργεί ρίγη συγκίνησης.”

δισκοπ3

 Όταν βλέπετε ένα α/φ να έχει επανέλθει σε εκθέσιμη κατάσταση, μετά από χιλιάδες ώρες εργασίας, πως νιώθετε; Τι σας έχει κάνει υπερήφανο;

Εκείνο που είναι σημαντικό για μένα, είναι η σωστή αποκατάσταση και διατήρηση των εκθεμάτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επόμενες γενιές να γνωρίσουν τα μέσα με τα οποία οι προγονοί τους έγραψαν την Ιστορία, κατά συνέπεια η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι η σωστή αποκατάσταση ενός εκθέματος και όχι η κακοποίηση του.

F-104G Sn 6699_11.02.2009

Έχοντας ασχοληθεί τόσα χρόνια με τη συντήρηση α/φ, πείτε μας ένα περιστατικό που σας έχει μείνει αξέχαστο;

Αυτό που πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο αλλά και συνάμα ακατανόητο είναι η πρόσφατη απόφαση της Π.Α. να πάρει από το Μουσείο όπου εκτίθετο το πρώτο F-5A (S/n 63-8405) που ήρθε στη Ελλάδα τον Ιούνιο του 1965 και να το τοποθετήσει σε πυλώνα μαζί με ένα Mirage F.1(S/n 121) μπροστά στο Επιτελείο, και ενώ υπάρχουν πολλά άλλα από τα οποία θα μπορούσε να επιλεγεί κάποιο για το σκοπό αυτό.

F-104-163

Στο Μουσείο ΠΑ υπάρχουν μερικά μοναδικά παγκοσμίως α/φ, από το Β’ ΠΠ αλλά και μεταγενέστερα. Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Όπως αναφέρω και παραπάνω για μένα το Spitfire είναι κάτι το μοναδικό, η κατάσταση του οποίου σήμερα μου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα

IMG_4050